Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor De Stadswandeling?

Via deze website kan iedereen op woensdag vanaf 18:00 uur een ‘kaartje’ kopen voor een wandeling in het aankomende weekend. Wij bieden wekelijks wandelingen aan waarvoor je je de donderdag voorafgaand aan het weekend kan aanmelden, lekker kort dag dus! Dit doen wij om te garanderen dat wij de wandelingen daadwerkelijk kunnen bieden en wij voldoende deelnemende horecaondernemers onderweg hebben.

Wat krijg ik als ik mij aanmeld?

Na de aanmelding krijg jij van ons een bevestigingsmail dat de aanmelding goed is verlopen. De mail met route, menukaart en pubquiz krijg je uiterlijk de ochtend voordat je gaat wandelen in je mailbox! De menukaart is gelijk het bewijs dat je recht hebt op de deals die de horecaondernemers jullie aanbieden, deze zullen altijd rond de €5 of goedkoper zijn (tenzij anders aangegeven ivm een speciale Stadswandeling).

Hoe lang is een route?

Een wandelroute is vaak tussen de 6.5 en 7.5 km wandelen. Je bent dus zeker 1,5 uur aan het stappen onderweg! Maar houd wel rekening met dat de deals afhalen (of deze ergens stilstaan/zittend opeten) ook tijd kost! Dus plan je Stadswandeling tijd ruim in, zodat je niet voor een gesloten zaak staat na 18:00!

Op welke dagen en tijdstippen is de stadswandeling?

Op vrijdag hebben wij een speciale vrijdagmiddag wandeling, de 11 take it away-tocht. Deze is van 16:00 tot 20:00. Alle weekend wandelingen op zaterdag&zondag zijn altijd van 13:00 tot 18:00 (tenzij anders aangegeven), ivm openingstijden van de horeca onderweg!

 

Is de Stadswandeling ook geschikt voor kinderen?

Ja zeker! Wij zorgen ervoor dat er onderweg genoeg leuke dingen te zien zijn voor kinderen, misschien dat de wandeling voor jonge kinderen die net niet meer in de kinderwagen passen wat aan de lange kant is. Kinderen tot en met 13 jaar zijn gratis, zij mogen uiteraard wel meesnoepen van de deals! 

Tot wanneer zijn de Stadswandelingen?

Wij gaan net zo lang door als dat er vraag naar is en tot wanneer het natuurlijk mogelijk blijft! Voor nu gaan we ervan uit dat we op deze verantwoorde manier kunnen doorgaan met de Stadswandelingen. Als er onveilige situaties ontstaan zijn wij genoodzaakt de stadswandelingen te stoppen. Dat zou ontzettend jammer zijn natuurlijk, vooral voor de horecaondernemingen. Zo lang iedereen zich netjes aan de regels houdt en jullie ons willen helpen met het naleven van onze maatregelen zoals bijvoorbeeld maximaal met zijn tweeën lekker te gaan wandelen, kunnen wij dit blijven doen!  

 

Is de Stadswandeling veilig volgens de Corona-maatregelen?

Wandelen is nog steeds toegestaan, omdat ook de horecaondernemers de steun op dit moment harder nodig hebben dan ooithebben we besloten om door te gaan met de Stadswandelingen. Wij vinden het daarnaast heel belangrijk dat men met elkaar afspreekt in de buitenlucht, op veilige afstand en natuurlijk met wat extra beweging! Er zijn wel wat belangrijke ‘corona spelregels’ die wij treffen:  (zie komma diktgedrukt aangepast) 
  • De groepsgrootte is max 2 personen of één huishouden (onder huishouden rekenen wij een gezin en geen huisgenoten)
  • Per route laten wij een max aantal wandelaars toe om drukte te voorkomen dus vol is helaas echt vol!
  • Houd zo veel mogelijk afstand van medewandelaars, vooral bij de horecaondernemingen
  • Neem altijd een mondkapje mee
  • Wij leiden jullie zo min mogelijk door drukke straten
  • De nadruk ligt op afhaal!!

    Dus haal die heerlijke deal die speciaal voor jou is klaargemaakt op en wandel lekker door, die mooie stadswandeling loopt zich niet vanzelf ;)